Vegán, vagy nem vegán?

Manapság nagy divat a vegán életmód, étkezés. Van, akit az egészséges táplálkozás vonz benne, és van, akit az állatbarát hozzáállás. Én magam is szeretem az állatokat, nem is szoktam venni állatokon tesztelt kozmetikumokat. De a vegán táplálkozás vagy a teljes életmód, az egy másik dolog. Néhányszor én is elgondolkodtam rajta, hogy kipróbálom, de aztán lebeszéltem magam róla, mondván, hogy drága, túl sok mindenre kell odafigyelni, sok helyre kell mászkálni, mire mindent megvesz az ember.

Van egy kolléganőm, aki már évek óta vegán életmódot él, és nem csak a táplálkozás szintjén. Azt mondta, hogy érdemes először egy rövid időre kipróbálni a vegán táplálkozást, és akkor már látja az ember, hogy való-e neki. Első körben A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online honlapot ajánlotta, mert ott nagyon sok hasznos terméket találhatok, amivel változatossá tehetem az étkezést.

Amikor átnéztem a termékkínálatot, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi mindent lehet kapni egy ilyen reformboltban. Speciális lisztek és lisztkeverékek, tészták, gabonafélék stb. És akkor még ott voltak a táplálékkiegészítők és drogériai termékek. Összeraktam a kosárba néhány ígéretesnek tűnő produktumot, és megrendeltem.

A puding próbája az evés

Szépen rendben megérkezett a csomagom, neki is láttam, hogy recepteket keressek. Néhány terméken volt ajánlott recept, aminek kifejezetten örültem. Úgy gondoltam, hogy hétvégén áthívom az unokatesómat és együtt főzőcskézünk, kísérletezünk. Elküldtem neki A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online címét, mert voltak termékek, amikről tudtam, hogy neki is tetszeni fognak.

Hétvégén a megrendelt alapanyagokból többféle ételt is készítettünk, jó szórakozás volt új dolgokat kipróbálni. Mindegyik fogást nagyon finomnak találtuk, nekem főleg a hummusz és a hajdinás piskóta narancsos-vaníliás pudinggal ízlett a legjobban.

Egy pár hétig folytattam a vegán életmódot, más termékeket is kipróbáltam a Biocity kínálatából. De azért csak elkezdett hiányozni a vasárnapi húsleves és rántott hús. Így végül arra jutottam, hogy bár nem fogok lemondani a húsról, azért rendszeresen fogok vegán ételeket is fogyasztani. Főleg, hogy van egy nagyszerű reformbolt, ahol megkapom kedvenc hozzávalóimat.