Kutya vásárlás, német nyelvtanfolyam

Mindig is szerettem volna kutyát, de amíg panel házban laktunk, addig ez nem volt lehetséges. Sokan beviszik szerencsétlen kutyákat a négy fal közé. Őszintén, milyen életük van, Ez nagyobb testű kutyának, mint egy német juhász, vagy egy vizsla, akinek a mindene a mozgás, nem büntetés a négy fal? neked van kutyád?

Háziállat tartása

Nincs semmi gondom azzal, ha valaki kutyát tart. Persze amíg a városban laktunk igen csak sokat mérgelődtem miatta, és azt hiszem, ez nem is funny-925252_640 (1)változott meg azóta sem, hiszen senki nem meri feszegetni ezt a témát. Erre még később visszatérek, hogy miről is beszélek…Pont ez miatt javasolt inkább mondjuk egy macska tartása. Őt nem kell levinni, sétáltatni, és ő elvan otthon.

A kutya kiválasztása

Minden ott indul ki, hogy milyen a család élete, hol lakik a család, milyen a felnőttek beosztása, és mondjuk mennyit lesz egyedül a kutya. Számos mérlegelendő van ebben a témakörben.

Sokan vásárolnak kutyát hobbiból de végig sem gondolják, hogy a kutya ezután folyton be lesz zárva reggeltől estig, mert ha mondjuk valaki 6-6ig dolgozik, az hosszú idő. Persze, ha szerencsétlen kutya nem bírja ki, márpedig igen csak nagy az esély rá, akkor leszidjuk érte, hogy mit csináltál ide! Holott tehet ő róla, hogy nem tudta tartani mondjuk 12 órán át? Mi tudnánk? Persze örül nekünk, ha hazajövünk, de annyi időnk is alig van, hogy magunkat ellássuk, nem hogy egy kutyát is. Őszintén, kell akkor egy kutya ilyen esetben?

A kutyapiszok

Hiába nem beszélnek sokan róla, és burokba zárkóznak ettől a témától, mégis muszáj róla beszélni. Mindig is nagy probléma volt a városban, hogy a kutyák adott esetben hol végzik el a dolgukat. Mint azt ahogy fent említettem, igen csak kényes téma ez, és mivel sok mindenkit érint, így inkább mindenki elkerüli. Fele tábor azt mondja, hogy igen is szabályozni kellene a kutya tartást, és hogy hol lehet a kutyának elvégeznie a dolgát. De könyörgöm vegyük alapul az előző esetet. Hajnalban lemegy a kutya, aztán majd csak 12 óra elteltével. Örül, ha esetleg nem intézi el otthon a dolgát, ez a hosszú idő után, már az első fűcsomó is megfelel, hiszen igen csak sürgős a dolog. Hogyan is tudná a gazdája elvinni mondjuk egy erre a célra kijelölt helyre? Ezért nem is a kutya a hibás. A kutya tartás szabályait kellene megvizsgálni, hogy mi helyes, és mi nem, és hány kutya tartása megfelelő.

A mi kiskutyánk

A panelban nem volt szívem kutyát tartani. Pedig nagy vágyam volt már, hogy legyen nekünk is egy kiskutyánk, hiszen ez is hozzá tartozik nálam a tökéletes családi idilli képhez.  Egyszerelmes pár, gyerekek, kertes ház, kutya, macska…

Mi a puli mellett döntöttünk. Ez gyerek centrikus is, és jó kis házőrző egyben. Persze sokan akarnak manapság már ilyen fajtát vásárolni. Mikor mi mentünk megnézni a leendő kutyánkat, akkor egy másik német házaspár is volt ott egy kiskutyát nézni. Ha már egyszerre mentünk, még beszélgettünk is, hogy honnan találtak ide, olyan messziről…Én meg gondoltam is magamban, hogy végre hasznát veszem a német nyelvtanfolyamon tanultaknak, és nem hiába jártam.

Végül egy fekete kiskutyát foglaltunk le, és hoztunk el pár hét múlva. Nagyon szeretjük Szuzit, teljes értékű család tag nálunk. Most azon gondolkodunk, hogy egy év után, lehet, hogy kellene egy társat keresni mellé, hogy ne unatkozzon egyedül.