Az állatorvosi egyetem drága, ezért megéri diákmunkát vállalni

Gyerekkorom óta imádom az állatokat. Édesanyámnak volt egy hatalmas kutyája, akitől még akkor sem volt hajlandó megválni, amikor édesapámmal albérletbe költöztek. Később lett kertes házunk és újabb kutyáink, ezek után pedig azon sem lepődött meg senki, amikor jelentkeztem az állatorvosi egyetemre. Bár felvettek, és ez valóban egy jól fizető szakma – sőt, még hiány is van egzotikus, például kifejezetten madarak gyógyítására specializálódott állatorvosokból – elindulni egyáltalán nem könnyű.

Mivel az egyetemi költségek hatalmas összeget emésztettek fel, a szüleim azt mondták, hogy örülnének, ha valamilyen alkalmi diákmunka keresésébe kezdenék. Megértik, hogy az állatgyógyász szak egy speciális terület, és a tanulás mellett nincs is sok időm másra, de nekik még az is segítség lenne, ha időnként megkeresnék magamnak egy-egy kisebb-nagyobb összeget.

Alkalmi diákmunka valóban sok van, ezért volt nekem kifejezetten fontos szempont a megbízhatóság. Szerencsére megtaláltam a topiwork.hu-t, ahol hosszútávú diákmunkák mellett beugrósokat is hirdetnek. Viszont ha ilyet keresünk, ugyanúgy számíthatunk a topiwork.hu ügyfélszolgálatának segítségére, illetve a korrekt szerződéskötés elősegítésére az iskolaszövetkezet részéről, mint más esetekben. Ennek első lépése a várható órabér feltüntetése, amit már a munkára való jelentkezésnél is mérlegelni tudunk.

Sokaknak azért is vannak aggályaik az alkalmi munkavállalással kapcsolatban, mert ilyenkor rengeteg kérdés merül fel, meg úgy egyébként a diákmunkavállalás kapcsán is, ha sosem csináltunk még ilyet. Ez utóbbiról szerencsére bőven ellát bennünket információval a topiwork.hu honlapja. Sőt, ha olvassuk a blogjukon az írásokat, még az állásinterjún is jóval magabiztosabbnak érezhetjük magunkat a kapott tanácsokat követve. Ráadásul ezek olyan, viszonylag könnyen elsajátítható készségek, amelyeknek a későbbiekben is nagy hasznát vehetjük majd.

Ezek után bátran pályáztam meg a topiwork.hu-n egy hétvégi leltározós állást. Nagyon jó tapasztalat volt, mivel korrekt módon történt az elszámolás, és én is úgy érzem, hogy kicsit talpraesettebbé váltam. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy vágjon bele valami hasonlóba, akár állatorvosnak, akár bármilyen más különleges állati szakma képviselőjének tanul, mert tapasztalatra mindig szükség lesz!