Annak a története, amikor a macskám bosszút állt a laptopomon

A cicámat Narancsnak hívják, lassan tízéves lesz már, anno az utcáról fogadtuk be.

El sem tudom mondani, mennyire imádom ezt az állatot, még olyankor is, mikor levetkőzi magáról a kedves kis ölcica szerepet, és bújós kis csodából gonosz fenevaddá vedlik át: Narancs imád bosszúból lepisilni dolgokat. Igen, ezek a dolgok általában az én személyes tárgyaim, ruháim. Általában olyankor teszi, ha megbántom valamivel, megszidom valamiért, vagy, ha épp olyan a kedve…

Egyébként egy végtelenül kedves macska, de néhanapján tényleg olyanná válik, mintha az pisiördög szállta volna meg. Ez történt két hónapja is, mikor valószínűleg az nem tetszett neki, hogy túlóráznom kellett a munkahelyemen, és mivel utál sokáig egyedül lenni, hát bosszúból lepisilte… a laptopom. Ha valaki mással történik, valószínűleg el sem hiszem, de sosem fogom elfelejteni az érzést, amikor melóból hazaérve bekapcsolni próbáltam a gépemet, semmi sem történt, csak tömény macskavizelet-szag áradt belőle. Azonnal kapcsoltam.

Kicsit tanácstalan voltam egyébként, mármint, bevallom teljesen őszintén, konkrétan szégyelltem elvinni szerelőhöz… Hát hogy lehet már valaki elé állni azzal a szöveggel, hogy „hé, a macskám lehugyozta a laptopom, légyszi akkor most kezdj ezzel valamit”?

Napokig ezen agonizáltam. Végül az egyik munkatársam küldött a következő linket küldte el nekem e-mailben: https://pcmentor.hu/

Mivel eléggé megbízom János véleményében, nem hezitáltam felkeresni az általa linkelt weboldalt, hogy utánanézzek a szerviznek. Mint kiderült, a budai irodájuk tök közel van hozzám, szóval már másnap bevittem hozzájuk – sűrű pironkodások közepette – a laptopom – addigra azért már valamivel kevésbé volt büdös, de mondanom sem kell, aki találkozott már macskával, még mindig kilométerekről felismerte a szagot.

Végül semmi katasztrófa nem történt, együtt nevettünk az egyébként nagyon kedves és segítőkész sráccal, aki átvette a laptopom, állítólag még örült is az esetnek, ilyennel ugyanis még sosem találkozott… A laptopom azóta rendben, köszönhetően a https://pcmentor.hu/ – nak.

Így vált a macskám végül élő legendává az informatika csodálatos világában 😊