Nyári kikapcsolódás Siófokon, külön programokkal

A gyerekek imádják az állatokat, ezért amerre járunk, ott igyekszünk minden esetben meglátogatni a közelbe eső állatkerteket, vadasparkokat. Fontosnak tartjuk a férjemmel, hogy a természet és az állaltok közelségére, és annak szeretettére tanítsuk a gyerekeket, nem csak azzal, hogy otthon is van kutyánk, és macskánk, hanem úgy is, hogy természetben járunk, és az állatkertek által megismertetjük a hazánkban nem őshonos állatfajokat is. Legutóbb amikor egy ilyen állatpark látogatásra mentünk, az az nyári kikapcsolódásunk előtt volt. Amikor Balaton felé vettük az irányt, előtte megleptük a gyerekeket egy kis állatkerti sétával, majd után jöhetett a jól megérdemelt pihenés Siófokon.

Korán lefoglaltuk ezt a hétvégét, mivel az interneten keresztül találtam meg a siofokszallas.info oldalt, ami szuper siófoki apartmanokat kínált.Ennél több nem is kellett nekem, már akkor elképzeltem, hogy a gyerekek milyen jól fogják érezni magukat a strandon és ez így is lett. Ahogy megérkeztünk a szuperül felszerelt szobánkban, aminek olyan tiszta és jó illata volt, hogy öröm volt belépni. A lepakolást követően, gyorsan összekaptuk magunkat, és irány a part.

Szerencsére remek választásnak bizonyult Siófok, mert a gyerekeket alig lehetett kihalászni a Balatonból, mi pedig addig nyugodtan napozhattunk a parton. Elmentünk vizibiciklizni, a gyerekek folyamatosan csúszdásztak, és természetesen nem hiányozhatott a balatoni nyaralások kötelező eledele, a jó kis sajtos-tejfölös lángos sem.

Miután kellően leszívott minket a standolás, visszamentünk az apartmanunkba, ahol úgy éreztük magunkat, mintha otthon lennénk. Megejtettünk egy rövid pihenőt, majd kiszabadultunk a pezsgő, siófoki estékbe. A gyerekek nagyon örültek, hogy kimentünk sétálni a Petőfi-sétányra, ahol kipróbálták az összes, lehetséges játékot, és amíg ők jól érezték magukat, mi a férjemmel egy koktél mellett lazítottunk.

Az étkezéssel se volt problémánk, hiszen a város temérdek remek étteremmel rendelkezik, így egyik este olasz, másik este magyaros, vagy éppen görög ételeket kóstolhattunk.
A szállást egy barátnőm ajánlotta, szállás siófokon címen és át is küldte rögvest a linkjét az apartmanok honlapjának. Tudta barátnőm, hogy egy nagyon kényelmes és család centrikus szállást keresek, mivel ők már több éve járnak ide, nyugodt szívvel ajánlotta, nem is volt kétségem. A barátnőmék még soha nem csalódtak ebben a siófoki szállásban, ezért úgy gondoltam, hogy ha találok egy remek ajánlatot, amely belefér a költségvetésünkbe, akkor szállást foglalok oda. Mivel nagyon kedvezőek voltak az árak, és a szobák küllemével is elégedett voltam, melyet a mellékelt fényképeken láttam, így leadtam az ajánlatkérésemet.

Rögvest megérkezett a válasz is, így nem tovább min gondolkodni, azonnal vissza is igazoltuk és lefoglaltuk az apartmant. Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb helyen foglaltuk le a nyári szállásunkat, amellett hogy a város mennyi lehetőséget rejt magában, a környék felfedezése is megér pár napot, hiszen ha már ott van az ember, akkor nem szabad kihagyni az északi-part nyújtotta csodás helyszíneket sem.
Így teljes volt a kikapcsolódás, a gyerekek is találtak maguknak mindig elfoglaltságot, és a felnőttek is kiszakadhattak a hétköznapi mókuskerékből. Máskor is el fogunk látogatni erre a remek kis szállásra, örülök annak, hogy barátnőm ezt ajánlotta, mert mi sem csalódtunk benne.