A természetfotózás rejtelmei informatikai szinten

Már gyerekként is imádtam nézegetni a képeket a természet magazinokban, az otthoni családi fotóalbumban, és az egyre sűrűbbé vált múzeumi látogatások alkalmával. Mindig is elvarázsolt ugyanis a profi fotózás művészete. A mai napok szeretem a portrékat és közeli arcképeket, a pillanatfotókat és még különböző mintázatokról készült képeket is. Kislányként arra gondoltam, hogy majd nagy esküvőfotós leszek, mert akkor legalább tanúja lehetek a szép emberi pillanatoknak, és legalább a rendezvények vendégeként is részt vehetek a lagzin. Vicces lett volna! De aztán rá kellett jönnöm, hogy eléggé telített már a piac manapság. Időközben kaptam egy kiskutyát, aki a legjobb barátom lett. Elkezdtem fotózni őt a különböző parkokban, aztán a kirándulások és túrák során. Majd rá kellett jönnöm, hogy azoknál a képeknél még sose láttam szebbet.

A személyes kötődés a képeken látható élőlények és élmények iránt adtak valami pluszt a fotóknak, és maga a fotózásom is sokkal kifinomultabbá vált. A kedvenc képeim különböző állatok szerepeltek: flamingó csapat, hím oroszlán, egy nagy agancsos szarvas – akár Bambi édesapja, egy rókakölyök, és persze az én hű barátom, a kutyusom. Ahogy nőttem, és egyre ügyesebb lettem a képkészítésben, körvonalazódott, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Hosszútávú célommá vált, hogy legyen egy saját weboldalam, ahol az összes jól időzített képem fent lehet témakör szerint csoportosítva. Jogtiszta képek lennének, amit bárki bátran felhasználhat a saját tervei színesítéséhez. Szuper ötlet egy rendesen fizető munka melletti tevékenységnek.

És akkor eljött az idő, amikor a terveimet a megvalósítás széléig vittem, és már csak egy konkrét, igényes felület hiányzott ahhoz, hogy kész lehessen a weboldal. Egyik nap belefutottam egy felhívásba: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest. Mivel már voltak előzetes konzultációk informatikus ismerősökkel, így tudtam, mit jelent ez, és hogy akár ideális lehetőség is lehet a számomra. Újra összehívtam a kis támogatói csapatomat, és együtt futottuk át a cég ajánlatait és a kínált csomagokat. Ami egyből meggyőzött minket, az az ingyenes öt napos kipróbálási lehetőség volt. Ezt mindenképp ki akartam használni, mert úgy belevágni valami egyéni és önálló dologba, hogy pénzt adsz érte, de azt se tudod, hogyan fog ez működni, alapból rizikós. Így viszont egy kedvező opciónak tűnt, hogy kiderítsem, vajon úgy fog-e működni ez a valóságban, ahogy én azt elképzeltem?

A kipróbálási időszak alatt arra is rájöttem, hogy mivel minden csomag tartalmazza a web felület, az adatbázis és az email-es rendszer tárolását, tehát az ár csak a csomag nagyságától függ, a későbbiekben akár tovább is fejleszthetem az ötletem pusztán azzal, hogy ugyanott és ugyanazzal a konstrukcióval szimplán egy nagyobb csomagra váltok. Elég egyszerűnek hangzik, és nekem nagyon nem is kell ennél jobban értenem hozzá. Az öt ingyenes próba nap letelte után elhatároztam magam, hogy kitartok amellett, amit találtam: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest.

Az állatos természetfotóim azóta biztonságosan tárolódnak egy webtárhelyen, ami nem az én számítógépemet szívja le, és így a munkám is gyorsabban működik. Megtudtam ugyanis, hogy azért is szükséges az én ötletemhez ez a webtárhely, hogy ne kelljen állandóan mennie a gépemnek – az áramfogyasztásom még rég az egekben lenne -, illetve, hogy a felhasználók, akik le akarják tölteni a képeimet, minél gyorsabban tehessék ezt meg, és ne kelljen perceket várniuk egy-egy kép miatt. Szóval higgyetek nekem, és bátran döntsetek a webtárhely bérlés mellett, akár itt: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest!