A biztosítást az állataimra is kiterjesztettem

Az állataim nagyon fontosak számomra. Két imádni való kutyával, a szibériai husky Szergejjel, illetve a keverék Goofyval, valamint egy Garfield nevű cicával élek egy háztartásban. A fárasztó munkanapok után az állataim azok, akik nyugalmat és szeretetet adnak nekem, ők a mindeneim. Emiatt nem is volt kérdés, hogy a lakásbiztosítás megkötésénél a kisállat kiegészítő biztosítást is kérem.

Korábban eszembe sem jutott, hogy a lakásbiztosító társaságok a nyilvánvaló alapkockázatok biztosítása mellett különböző kiegészítő szolgáltatásokat is kínálnak ügyfeleiknek. Amikor új lakásba költöztem, akkor találtam rá a pannonsafe lakásbiztosítás weboldalára, ahol teljes körű tájékoztatást kaptam a cég szolgáltatásairól. A biztosítótársaság által kínált csomagok a következőket mindenképp tartalmazzák: árvíz, felhőszakadás, földcsuszamlás, földrengés, hónyomás, idegen jármű ütközése, idegen tárgy, ismeretlen építmény rádőlése, ismeretlen üreg beomlása, jégverés, kő- és földomlás, robbanás, tűz, vihar és villámcsapás. Tehát az általam is gondolt alapvető károkat mindenképp megtérítik. Ezek mellé azonban még választhatók különböző kiegészítő biztosítások, amelyek által a személyes igényekhez lehet szabni a kockázatviselést.

A Pannonsafe lakásbiztosítás a kiegészítő biztosításai által innovatív megoldásokat kínál klienseinek. Ezek közül, ahogy említettem a kisállat biztosítást, valamint a besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetére vonatkozó biztosítást igényeltem. Úgy gondolom, hogy nekem ezekre lehet a legnagyobb szükségem.

A kisállat biztosítás alatt a biztosított kisállat betegség vagy baleset miatt szükségessé váló állatorvosi kezelésének megtérítése értendő. Ebben az esetben feltétel lehet a chippel való megjelölés, illetve a szakszerűen vezetett állat-egészségügyi könyv. A biztosító korlátozhatja a szolgáltatást az állat korától függően, illetve limitálhatja az adott időszak alatt térítés alá eső káresemények számát, összeghatárát. Úgy gondolom, hogy ezek a kikötések korrektek, megértem, hogy szükség van rájuk, hiszen legalább pontosan le vannak fektetve a szabályok.

A besurranással, illetve jóhiszemű beengedéssel összefüggő lopás esetén való térítést azért láttam olyan fontosnak, mivel nem épp a legbiztonságosabb helyre költöztem, így nem árt minden eshetőségre felkészülni. Betörés esetén természetesen először értesíteni kell a rendőrséget, valamint maximum két napon belül a biztosítót is. A biztosító csak a rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv megküldése után tud fizetni. A rendőrségi jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a károk feltehető okát és az eltűnt, megrongált tárgyak felsorolását is. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, a kockázatviselő kifizeti a károkat. A biztosító az eltulajdonított háztartási ingóság vagy értéktárgy kategóriába tartozó vagyontárgyakat, illetve a biztosított készpénz kárait téríti meg általában.

Úgy gondolom, hogy az alapcsomag, valamint a kiegészítő biztosítások megvédenek a váratlanul jelentkező nagyobb anyagi kiadásoktól, így nyugodtak lehetnek a mindennapjaim.