Állati jó installációkat alkottunk acéllemezekből

A művészetek szeretete már egészen kicsi korom óta az életem szerves része. Édesanyám és édesapám is egyaránt rajonganak a zenéért, a festészetért, a színészetért, valamint a szobrászatért, így természetes volt, hogy ezek a művészeti ágak az én szívemhez is közel fognak állni felnőttként is.

Ami azt illeti, nemcsak hogy megtanultam elismerni és csodálni ezeket a lenyűgöző alkotásokat, hanem én magam is művész lettem. Mára már abból élek, hogy megrendelésre készítek különféle szobrokat változatos méretekben és stílusokban.

A múlt évben például egy nagyobb szabású projekten dolgoztam néhány közeli barátommal, akik szintén művészek. Az állatok világnapja alkalmából egy olyan kollekciót álmodtunk meg, amely felhívja a figyelmet az állatkínzás veszélyeire, továbbá bizonyos fajok kihalásának kockázatára.

Az ehhez a projekthez készített installációim különlegessége, hogy a szobrokat egytől egyig acéllemezekből állítottam össze, ezáltal igen újszerű hatást sikerült elérnem.

Mindez nem jöhetett volna létre az acelpartner.hu segítsége nélkül, ugyanis az Acélpartner Kft.-t kerestem fel a kérésemmel, hogy vágjanak nekem megfelelő méretű acéllemezeket. És egy pillanatra sem bántam meg, hogy rájuk bíztam ezt a feladatot!

Amint ajánlatkérés céljával az Acélpartner Kft.-hez fordultam, már három nap elteltével meg is kaptam tőlük a választ. Ami pedig még ennél is fontosabb, vállalásaikat valóban teljesítik 1-2 héten belül, ahogyan azt a honlapjukon olvasható bemutatkozásban is írják. Ez a cég tényleg gyorsan és precízen végzi el a rábízott feladatokat – ezért is örülök, hogy őket választottam.

Sokakban bizonyosan felmerült a kérdés, hogy tulajdonképpen milyen vállalat is az Acélpartner Kft. Vajon mivel foglalkoznak és milyen szolgáltatásokat lehet tőlük igénybe venni? Ha röviden és tömören szeretném összefoglalni a cég munkáját mindössze néhány szóban, akkor ennyit mondanék: Kereskedelem – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás.

Ahogyan azt az acelpartner.hu oldalt böngészve is megtudhatjuk, az Acélpartner Kft. fő szakterületei közé tartozik a láng- és plazmavágás, a gépi forgácsolás és az acélkereskedelem is. Ez a néhány szolgáltatás azonban mindössze csak a töredéke annak, amivel ez a cég foglalkozik.

A felsoroltakon kívül vállalnak még hegesztési gyök előkészítést (vagyis más néven élettörést), felülettisztítást, lemezlakatos munkákat, de még acélszerkezetek gyártását is. Mindebből egyértelműen láthatjuk, mennyire sokoldalú is ez a cég, és hogy milyen sok területen vehetjük igénybe a szolgáltatásait.

Amint már említettem, a “Kereskedelem – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás” kulcsszavak írják le legjobban az acelpartner.hu munkáját, de ezek közül is fontosnak tartom kiemelni mindenekelőtt az acélkereskedelmet.

Az Acélpartner Kft. kiváló minőségű, melegen hengerelt acéllemezek értékesítésével is foglalkozik többek között. Ha a weboldalukon a menüben a “Kereskedelem” menüpontra kattintunk, részletes tájékoztatást kaphatunk az árusított termékekről. Ebből az ismertetőből derül ki többek között az is, hogy milyen méretű acéllemezeket vásárolhatunk. Mint megtudtam, a vastagságuk 3-300 mm, a szélességük 1250-2500 mm, míg a hosszúságuk 2000-12000 mm között lehet.

Mivel az Acélpartner Kft. fő tevékenységei közé tartozik a plazmavágás és a lángvágás is, érdemes lehet néhány szót ejteni ezekről a technológiákról is. Kezdjük például a lángvágással! Az acelpartner.hu oldalon találhatunk egy hasznos tájékoztatót a témában, amely sok fontos információt tartalmaz. Kiderül belőle, hogy milyen acéltípusok esetében használják ezt az eljárást (szerkezeti és enyhén ötvözött acélok), illetve hogy milyen gépeket használnak ehhez a munkához (3 db CNC vezérlésű lángvágóval rendelkeznek).

Ugyanilyen részletes ismertetőt találunk az acelpartner.hu plazmavágással foglalkozó menüpontjában is. Itt arról olvashatunk, hogy plazmavágást szénacélok és erősen ötvözött acélok megmunkálása során alkalmaznak, valamint hogy az Acélpartner Kft. plazmavágói rotációs fejjel vannak felszerelve, ezáltal számos lehetőség rejlik bennük.

Látható, hogy nem véletlenül döntöttem az acelpartner.hu mellett. Mivel ez a cég már több mint két évtizede van a szakmában, kellő tapasztalattal rendelkeznek acélfeldolgozás, illetve -értékestés terén, így én is nyugodt szívvel szavaztam bizalmat nekik. Ha Kereskedelem, CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás, akkor Acélpartner.hu!