A fogorvosom nyugdíjba ment, ezért keresnem kellett egy új fogászatot Budapesten

Amióta csak az eszemet tudom, ugyan az a fogorvosom. Az egész családom hozzá járt már ezer éve, azért amikor abba a korba értem, hogy nekem is fogorvosi ellátásra volt szükségem, akkor anyukám természetesen engem is ahhoz a doktor bácsihoz vitt.

Nyugdíjazás

A doktor új már akkor sem volt fiatal, mikor először beléptem a rendelőjébe. Már akkor is megnyugtató, őszbe hajló haja és szakálla volt, ami az évek során elkezdett egyre fehéredni. Nem meglepő módon a fogorvosom felett sem állt meg az idő, idén tavasszal pedig úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul. Meg tudom érteni, közel a hetvenhez már én sem szívesen dolgoznék, de azért nagyon sajnáltam, mert remek szakember volt, más fogorvost pedig nem ismertem.

Sosem értettem azokat az embereket, akik félnek a fogorvostól. Én mindig úgy ültem be a doktor úr székébe, hogy végre itt vagyok, ő segít és el fog múlni a problémám. Másoktól viszont rengeteg rémtörténetet hallottam, szóval úgy gondoltam, hogy lehet, hogy a mi orvosunk az egyetlen kivétel, aki nem embert eszik ebédre.

Új fogászat keresése Budapesten

Annak ellenére, hogy a szeretett fogorvosom nyugdíjba ment, maga rendelő még nem szűnt meg létezni. Rajta kívül két másik fogorvos is dolgozott ott, de az igazság az, hogy nekem egyikőjük sem volt elég szimpatikus ahhoz, hogy rájuk bízzam magam. Ehelyett inkább úgy gondoltam, hogy keresek egy másik fogászatot Budapesten, ahol egy szimpatikus és profi orvos kezei közt lehetek.

Megkérdeztem a kollégáimat is, hogy tudnak-e ajánlani egy jó magánrendelőt. Többen is adtak nekem tippeket, én pedig minden fogászat honlapját megnéztem este a neten. Örültem neki, hogy több embert is végigkérdeztem, mert őszintén szólva nem nagyon nyűgözött le egyik honlap sem, amiket megnéztem. Már éppen kezdtem elkeseredni, miközben az utolsó honlap nevét gépeltem be a keresőbe, de amint lenyomtam az entert és elkezdtem böngészni az oldalt, megnyugodtam. Végre egy szimpatikus fogászat!

Már a bemutatkozó szövegből is éreztem, hogy az ott dolgozó orvosok nagyon profik, ráadásul széles körű szolgáltatásokkal rendelkeznek. Egyből kértem is egy időpontot, amit a honlapon keresztül könnyen meg is tehettem, hogy élőben is elmehessek és megnézzem magamnak a helyet.

Az első ottlétem során nagyon jól éreztem magam, az orvos nagyon szimpatikus volt, a rendelő tiszta és rendezett, szóval mindennel meg voltam elégedve. Mondtam is a fogorvosnak, hogy ezentúl ide fogok járni, sőt, az egész családot idehozom. Ő örült annak, hogy ennyire meg voltam elégedve mindennel, én pedig annak, hogy mostantól nem kell aggódnom, megvan az új fogorvosom!

A látogatás után egyből fel is hívtam azt a kolléganőmet, aki a rendelőt ajánlotta és még egyszer megköszöntem neki a jó tippet.

Nem mondom, biztos hiányozni fog a régi doktor bácsim, de megnyugtat a tudat, hogy ebben a fogászatban biztosan jó kezekben leszek.