A családom állati furán használja az evőeszközöket

Mindig is csodáltam az állatvilágot. Szeretem is őket nagyon, de lenyűgöző számomra, hogy milyen okosak tudnak lenni. Gondoljatok csak bele.. az elefántok tudnak rajzolni, az oroszlánok tüzes karikákat ugranak át, a kutyák pedig az ember legjobb barátai és nem csak hűségesek, de nagyon eszesek is. Láttam videót, ahol még vizet is vitt a gazdájának a hűtőből egy kutya, majd bezárta az ajtót és büszkén lefeküdt. A múltkor pedig cirkuszban voltam a családommal, ahol nem csak a kutyáknak volt külön műsorszáma, hanem a cicáknak is. Az mindenki számára egyértelmű tény, – legalábbis remélem – hogy a kutyák milyen okosak és mennyi mindenre meg lehet őket tanítani, de azt nem gondoltam volna, hogy a macskák is ilyen intelligensek. Őszintén szólva a cicák előadása még jobban is tetszett, mint a kutyáké vagy a többi állaté, mert vicces volt és ámulatba ejtő. Bár ez lehet, hogy csak nekem volt újdonság, de mindenképpen meg szerettem volna említeni. A lovak is nagyon ügyesek voltak, össze-vissza szaladtak – persze követték az idomár utasításait, de mi nézők csak annyit láttunk, hogy szaladtak, majd megfordultak és egységesen, egyszerre mozgott nagyjából 10 ló. Elképesztő volt. Szerintem ezelőtt utoljára gyerekként voltam cirkuszi előadáson, így vonakodtam amikor először szóba jött, hogy menjünk el, de nagyon örülök, hogy végül rábeszéltek.

A cirkusz nagyon jó móka volt, de ott nem lehetett kapni csak pattogatott kukoricát vagy hasonló jellegű nassolnivalót, így a műsor végére mindenki megéhezett. Egyöntetű döntés volt tehát, hogy üljünk be valahova közösen vacsorázni, ne bajlódjunk most a főzéssel. Én persze rögtön hangot is adtam a vágyaimnak és javasoltam, hogy együnk tésztát. Nem hiszem, hogy ez jó tulajdonságom, de ha választani kellene egy ételt, amit egy egész életen át kellene ennem, biztosan a tészta lenne az. A többieknek is megjött hozzá a kedve, így hát kerestünk egy olasz éttermet, ami mindenkinek megfelelt. Miután mindenkinek sikerült kiválasztania, hogy mit kér, megrendeltük és szerencsére rövidesen ki is hozták az ételeket. A vacsora elején nem nagyon volt beszélgetés, mindenki annyira éhes volt már, hogy csak azt lehetett látni, hogy egytől-egyig jóízűen eszünk. Ez idő alatt volt alkalmam megfigyelni egyesével a családom tagjait és fura dologra lettem figyelmes. Bár egy család vagyunk, mégis mindannyian máshogy fogyasztjuk a tésztát. A húgom például csak villát használ az evőeszközök közül, miközben a szüleim kést és villát is használnak. A késsel próbálják feltornázni azokat a kósza spagettiket a villára, amiket nem sikerült feltekerni. A bátyám volt a legfurcsább, mert ő el is vágta a tésztát mielőtt felszúrta őket a villára. Nem is tudom mit kellene gondolnom erről. A férjem pedig kanál segítségével tekeri fel a spagettit a villájára. Egyszer láttam egy videóban, amint egy hölgy elmagyarázta, hogy eredetileg az olaszok csak villát használnak a tészta elfogyasztására. Egy kisebb adagot félrehúznak a tányéron és úgy tekerik fel a spagettit. Mindenesetre érdekesnek találtam, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, hányféleképpen lehet megtenni.

Az étteremben nagyon szép evőeszköz készlet volt. Hasonlóakat találtam a minap a Hunnia Kristály kft weboldalán, amik nagyon megtetszettek. A családunknak van egy kicsi étterme és oda kerestem új evőeszközöket. Találtam, olyan különleges termékeket is, amiket már régebb óta kerestem, így nagyon boldog voltam, amikor rájuk bukkantam. A hagyományos evőeszközök mellett, kaphatóak náluk különböző gyümölcs kanalak, joghurt kanalak és gyermek evőeszközök is. A széles választék mellett biztosítják termékeikről a szükséges információkat és ami nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, az az, hogy az evőeszközök listája alatt még a kialakulásuk rövid történetét is elolvashattam. Ki gondolta volna, hogy a villa eredete nem ismert? Bár még nem igazán gondolkodtam el azon, hogy vajon, honnan is származhat. Viszont, a weboldalon könnyen el lehet igazodni, ami fontos szempont lehet, ha valaki nem jártas az online rendelésekben, például nekem. Ahogy megnyitottam a honlapot láthatóan fel voltak sorolva a különböző termék kategóriák, ami segít az eligazodásban, így egyszerűen meg is találtam a keresett termékeket. Szeretem az olyan webáruházakat, ahol mindent megtalálhatok, amire szükségem van, így nem kell több helyről rendelnem a dolgokat, különböző kiszállítási idővel. Így nagyon örültem, hogy innen mindent be tudok szerezni és ráadásul kedvező áron is. Az akciós részlegüket is átböngésztem, hiszen ki ne akarna kedvezményesen vásárolni.

Sajnos mindig is bajban voltam azzal, hogy hogyan is kell helyesen megteríteni az asztalokat. Tudom, nem olyan nagy ördöngösség, de valahogy mindig ki megy a fejemből, hogy melyik evőeszköz, melyik oldalra kell, hogy kerüljön, ami elég nagy probléma, ha éttermed van. Bevallom, nem én szoktam teríteni, bár ezzel nem árultam el nagy titkot gondolom.. Szerencsére a honlapon erről is találtam hasznos információkat, így már talán ügyesebb leszek a jövőben. Nekem nagyon tetszik, hogy nem csak a termékekről írnak le minden hasznos és fontos információt, de még történeteket és egyéb praktikus dolgokat is megosztanak velünk.

Mivel hosszú élettartamú és tartós termékeket árusítanak, így megnyugodhatok, hogy egy jó darabig nem kell majd ismét evőeszköz készletet vásárolnom.