Műanyag ablak szellőztetővel az állataim is jobban élvezik a klímát

Szeretem, ha körülvesznek a háziállatok

Mindig is sok állatra vágytam, már gyerekkoromban számos háziállatom volt. A legjobban talán a nyuszimat szerettem, de volt kutyám, macskám, tengeri malacom, és halam is egy időben. Persze mivel társasházban éltünk, nem volt lehetőségem rá, hogy egy időben ennyi állatom legyen. Így a kisállatok nagyjából kettesével váltották magukat az életemben. Volt, amit később elajándékoztunk a szomszéd kislánynak, mert mi már nem bírtunk vele, viszont a közelség miatt továbbra is tudtam velük időt tölteni, játszani. Így adta magát, hogy amikor külön költöztem a szüleimtől, akkor is vigyem magammal az állatkáimat. A cicák anyukámnál maradtak, de a kutyust és a nyuszit én gondoztam tovább.

Műanyag ablak szellőztetővel búcsút mondhatunk a penészfoltoknak!

A lakhatással szerencsénk volt, öröklés útján ugyanis ingatlanhoz jutottunk, így a saját lakásomba költözhettem, nem kellett az albérlet árán aggódnom. Cserébe volt más bajunk. Hiába cseréltettük le ugyanis a régi típusú műanyag nyílászárókat, mert azok túlságosan is jól zártak. Olyannyira, hogy a bent rekedt páratartalom miatt penészedni kezdett az egyik sarok a szobában. Szegény kutyuskám még morgott is rá, mikor először megjelent a penészfolt! Szerencsére a muanyagablakom.hu oldalon olvastam egy olyan módszert, ami megoldás lehet a problémára, ez pedig a műanyag ablak szellőztető beépítése. Maga a technológia gyakorlatilag arról szól, hogy a műanyag ablak peremébe vagy az ablakkávába szellőztetőt építenek, ami figyeli a benti és a kinti hőmérséklet különbséget. Szükség esetén pedig egyenlő szintre hozza azokat.

A friss levegőt az állatkáim is értékelik

Ezekhez a beépített kis eszközökhöz nem szükséges, hogy hálózati energiaforrást biztosítsunk, sőt, programoznunk sem kell őket. A műanyag ablak szellőztetők nagyon egyszer alapelven működnek ugyanis. Olyan beépített anyaggal rendelkeznek ugyanis, ami képes megállapítani a lakás belső hőmérsékletének, és a kinti levegőnek a páratartalmát. Figyeli a szén-monoxid koncentrációt is, és ennek alapján állítja be az optimális páratartalmat a szobában. Amikor ugyanis szükségét érzi a rendszer, akkor a kis műanyag szellőztetők megnyílnak, hogy biztosítsák a kinti levegő keveredését a szobában. Ez talán a lehető legkomfortosabb módszer a megfelelő páratartalom fenntartására. Hiszen gondoljunk bele, ki akarna például egy hideg téli estén legalább 10 percet szellőztetéssel tölteni? Én biztosan nem, és szerintem az állataim sem díjaznák.

A műanyag ablak szellőztető beépítését jobb szakemberre bízni

Így viszont mindenféle kellemetlenség nélkül is élvezni tudjuk a friss levegőt és a megfelelő páratartalmat a lakásban, ráadásul a penésztől sem kell többé rettegnünk! Igen ám, de mi a teendő olyankor, mint nálunk is, amikor már felszerelésre kerültek a műanyag ablakok? Mi történik olyankor, ha a meglévő ablakokba még nincs beépítve a műanyag szellőztető rendszer? Nos, a jó hír az, hogy a műanyag szellőztető utólag is beépíthető, azonban jobb, ha ennek a műveletnek nem egymagunk állunk neki! Célszerű szakembert hívni a művelethez, aki megfelelő szakértelemmel és eszközökkel rendelkezik ahhoz, hogy a beépítés sikeres legyen. Semmiképpen se kezdjük el saját magunk feszegetni az ablakkeretet, mert akár olyan kárt is tehetünk benne, ami adott esetben ablakcserét is vonhat maga után!

Remélem, tudtam valamicskét segíteni nektek ebben a témában. Ha ti is penész problémával küzdötök az újonnan felújított lakásotokban, érdemes lehet megfontolni a műanyag ablak szellőztető beépítését az ablakkeretbe vagy az ablakkávába. Ti mivel védekeztek a penész ellen?