A kis kedvenceinkről készült fotók örök emlékül szolgálnak

Amikor kedvenc háziállatainkról beszélgetünk ismerősökkel, mindig van egy téma, amely közös, egybehangzó véleményként merül fel: hogy mennyire fontos az apró emlékek megörökítése. Hogy mennyit jelent az a mancslenyomat, amikor még az adott kis kedvenc pici volt, a képek arról, amikor hazahoztuk, ahogy szépen lassan növekedett. Ezzel kapcsolatban pedig egy probléma is, amit félig viccesen, félig bosszankodva kivétel nélkül mindannyian bevallottunk: az ilyen emlékek megörökítése elképesztően nehéz és frusztráló folyamat tud lenni.

Vegyünk például egy egyszerű fényképezést: még világosan emlékszem, amikor gyerekkoromban kutyaiskolába jártunk a tacskónkkal, Söprivel, és az oktató az első sikeres vizsga után felvetette, hogy készítsünk néhány képet a jól vizsgázott “tanítványokkal”. A nagy csoportkép még csak úgy ahogy működött. Na de az egyéni képek még úgy is feladták a leckét, hogy egy ponton inkább elkezdtük felajánlani egymásnak a fényképész szerepét. A kedvencek ugyanis izegnek-mozognak, a képek egy részéről pedig végül inkább az a kényelmetlenség, az a szorongó érzés tükröződött vissza, amikor már csak azt várjuk, hogy legyünk túl a dolgon, egyszerre érezzük a helyzetet kényelmetlennek magunk, és a fél tucatnyi képet kattingató sorstársunk miatt.

Azonban nemrég egy “állati” szülinapon ráakadtam egy érdekes megoldásra, mely úgy tűnik, nagyon kreatívan megspórolhatja ezt a problémát. A Selfiegép csapata arra specializálódott, hogy egy hordozható Fotóboxszal, egy dobozba zárt profi kamerával és fényképnyomtatóval lehet felbérelni őket eseményekre, rugalmas időtartamra, és ott egy klasszikus fényképész fülkeként üzemelve készítenek korlátlan mennyiségben képeket, melyek amellett, hogy már ott a helyszínen is azonnal elkészülnek, később pedig digitális példányként is rendelkezésre állnak.

A Fotóbox kezelésében végig asszisztált a csapat egyik tagja, aki ráadásul nagyon kedvesen, lazán és segítőkészen nézett farkasszemet még a legkeményebb kihívásokkal is – ahogy később, némi utánajárással kiderítettem, gyakorlatilag bármilyen rendezvényen meg kell, hogy állják a helyüket zsúroktól esküvőkön át iskolai bálokig. Később pedig, ahogy lehetőségem nyílt visszanézni ezeket a képeket, maximálisan elégedett voltam az eredménnyel. Az elkészült képek szinte mindegyike olyan természetes, önfeledt pillanatban örökítette meg a kedvenceket és a gazdikat, melybe még ha be is csúszott egy-egy váratlan baki, hirtelen bemozdulás, azok inkább tűntek és érződtek vidámnak, mintsem az ilyenkor gyakori bosszankodásnak.

Fotóbox

A Fotóbox ráadásul még arra is lehetőséget kínál, hogy az elkészült képeket testre szabhassuk, például az adott eseménynek megfelelő felirat, keret vagy dátum beállításával. Sőt, bár a készítési módszer a klasszikus, hagyományos fényképezési technikát idézi, mivel a dobozba szerelt gép digitális, lehetőség van még rövid, gifként visszajátszható mozgóképek rögzítésére is, melyek szintén fantasztikus emlékként szolgáltak az eseményről.

Az árak nagyon barátiak, az eseményekre pedig adott időintervallumban áll rendelkezésre az eszköz: 4, 6 és 8 óra az elérhető bérlési idő. A kiszállás Budapestre és vidékre is megoldható, a fővárosban ingyenes, egyéb esetben nagyon kedvező kilométer alapú extra díjjal számolhatunk.

Ennek fényében biztatlak titeket, hogy ha hasonló rendezvényben, melyen szeretnétek egyszerű, de mégis profi lehetőséget biztosítani a fényképek készítésére, nyugodt szívvel forduljatok a Selfiegép csapatához és az általuk kínált Fotóbox szolgáltatáshoz.