Allergia és padlófűtés

Szinte alig van olyan otthon, ahol nincs valamilyen állat. A kedvencek persze nagyon jó társak, de nem mindenki tarthatja őket. Bármennyire is szeretjük a háziállatokat, gyakran előfordul, hogy valaki a családban allergiás az állatokra, különösen az eleve allergiás vagy asztmás emberek között gyakori a negatív reakció. Tíz allergiás ember közül háromnak van allergiás reakciója macskákra és kutyákra. A macska allergia körülbelül kétszer olyan gyakori, mint a kutya allergia.

Az allergiás emberek érzékenyebbek lehetnek bizonyos kutyafajtákra, mint mások. Néhány ember allergiás lehet minden kutyára. Az emberek azt gondolhatják, hogy bizonyos kutyafajták „hipoallergének”, de valójában ilyen kutya vagy macska nem létezik. Hipoallergén kutyák és macskák nem léteznek. Ha allergiás kutyákra vagy macskákra, a test reagál a kedvtelésből tartott állatok szőrére, vizeletére vagy nyálára

Mi okozza háziállat-allergiát? Az immunrendszer feladata idegen anyagok, például vírusok és baktériumok megtalálása és elpusztítása. Ez az immun válasz általában véd a veszélyes betegségektől. A kedvtelésből tartott állatok allergiásainak túlérzékeny immunrendszere van. Reagálnak az ártalmatlan fehérjékre az állatok szőrében. A tünetek, amelyek allergiás reakciót eredményeznek. Az allergiás reakciókat okozó anyagok allergének .

Az allergének összegyűlhetnek a bútorokon és más felületeken. Aki állatot tart, ott macska és kutya allergének vannak mindenhol, még azokban az otthonokban és más helyeken is vannak, ahol soha nem tartottak háziállatot. Továbbá az allergének bejuthatnak a levegőbe. Ez történhet porolás, porszívás vagy más háztartási tevékenység során. A levegőben lévő részecskék hosszú ideig lehetnek a levegőben.

A reakciók között szerepel az orr és a gyulladt szem duzzanata és viszketése. Ha az allergén szint alacsony vagy az érzékenység csekély, a tünetek csak az állatokkal való kapcsolat után jelentkezhetnek. Sok levegőben lévő részecske elég kicsi ahhoz, hogy bejusson a tüdőbe. Egyeseknek ez az expozíció súlyos légzési problémákat okozhat. A nagyon érzékeny embereknek néha intenzív kiütései vannak az arcon, a nyakon és a mellkas felső részén. Macskával való érintkezés tíz asztmában szenvedő ember közül legfeljebb háromnál súlyos asztma epizódot (asztma rohamot) válthat ki. A macska allergia krónikus asztmához is vezethet.

Orvosa vérvizsgálatot vagy bőrvizsgálatot végezhet a diagnózis elősegítésére. Az allergiavizsgálat megmutatja, hogy van-e allergiás reakció.

Néhány embernek nehéz elhinni, hogy allergiásak lehetnek háziállatukra. A legjobb kezelés a macskákkal vagy kutyákkal való érintkezés elkerülése. Tartsa a háziállatokat távol otthonából. Ha lehetséges, próbáljad meg kerülni az olyan háziállatok látogatását, amelyekre allergiás vagy. Egy másik lehetőség az, hogy olyan háziállatokat válasszon, amelyeknek nincs szőre vagy tolla.

De aki asztmás vagy allergiás a porra vagy másra, annak más is segíthet, például a padlófűtés. A por allergia sok embernek eldugult vagy orrú, viszkető és vizes, vörös szemekkel jár. Ezenkívül megnehezíthetik a légzést is, kiváltva asztma tüneteket, például mellkasi szorító érzést, légszomjat, köhögést és zihálást stb. A por atkák lebegnek a levegőben, amikor valaki a szőnyegen sétál, vagy ha valaki áthúzza az ágyneműt. A radiátorok is a ház körüli por körforgásának elsődleges okai, ezek elosztják a meleg levegőt, és a port továbbítják a levegőbe, és irritációt okoznak a betegek számára.

A fa vagy linóleum padló kiváló alternatívája a szőnyeges padlónak, mivel a szőnyegek általában a kedvenc helyek a poratkák számára. A radiátorokkal ellentétben a padlófűtés nem cirkulálja a port. Valójában akár 80% -kal csökkenti a tüneteket. Használj „atkabiztos” tokot az ágyneműn, és gyakran mossad.

A padlófűtés nem csupán egészséges módja otthoni fűtésnek, hanem jelentősen csökkenti a fűtési költségeket, miközben eltávolítja a csúnya radiátorokat a falaktól, és helyet teremt a belsőépítészethez.

Az őszi allergia tünetei augusztus közepén kezdődtek és szeptemberig tartottak. Az ország sok részén azonban ezek a tünetek már augusztus elején kezdődnek és októberig tartanak. Egyes tanulmányok szerint az emelkedő hőmérséklet és a magasabb szén-dioxid-szint hozzájárul az allergéntermelő növények hosszabb növekedési idejéhez.

Miközben nem tudunk tenni semmit az otthon területén kívül lebegő összes allergénnel, mivel lehetetlen megakadályozni, hogy minden allergén kint maradjon a lakáson, mégis hatékonyan csökkenthetjük az allergéneket. Az allergiás tünetek beltéri csökkentése érdekében törekedj arra, hogy a levegő a lehető legtisztább legyen. Nincs olyan csodatermék, amely kiküszöböli az összes allergént a levegőből az otthonában, de ezek a javaslatok segíthetnek.

Ugyanakkor nehéz kiküszöbölni az otthonban keringő összes allergént, és a fűtési rendszerek felszabadíthatják és keringtethetik azokat a lakásban. A mozgó levegő azt jelenti, hogy mozognak az allergének is. Ha penész, spóra vagy háziállat van körülöttünk, akkor a fűtőrendszerből származó levegő mozgásba hozza azokat.

Az elektromos padlófűtés hozzájárul ahhoz, hogy otthonát kényelmesen melegen tartsa, és javítja a beltéri levegő minőségét, mivel nem keringeti a levegőben lévő allergéneket. Ezért hosszú távon valószínűleg jobb a sugárzó hőrendszer, ami a padlófűtés is. Egyéb esetben a levegő melegítése melegíti és felszabadítja az allergéneket. A sugárzó hő nem melegíti fel, és nem terjeszti tovább az allergéneket otthonában. A hagyományos radiátor rendszerek keringetik a port és a penészt a ház körül, és olyan forró felületeket hoznak létre, hogy a porrészecskék eléghetnek, ez illékony vegyszereket vagy mérgező részecskéket vezethet be a ház levegőjébe, és ez akár a szűrőkön is átjuthat.

A forró levegő kiszáradást és irritációt okoz. Amikor a relatív páratartalom 30% alá csökken, fokozódnak a kellemetlen tünetek, és az asztma és allergiák tünetei is fokozódhatnak. Az otthoni levegőnek megfelelő mennyiségű nedvességgel kell rendelkeznie, hogy kényelmes és egészséges legyen. A túl sok vagy túl kevés nedvesség is okozhat problémát. Az általános egészség és kényelem érdekében a relatív páratartalomnak 30–60 százalék tartományban kell maradnia.

A padlófűtési rendszerek kényelmesen melegen tartják a burkolólapokat és a kövezetet, kiküszöböli a szőnyegek szükségességét, és lehetővé teszi az allergének csökkentését otthonában. A szőnyeg táptalaja a poratkáknak, amelyek az allergiás légúti megbetegedések nagyon gyakori oka. Még a napi porszívózás sem távolítja el a szőnyeg aljára lerakódott allergéneket. Minden lépés nyomán az új és a régi allergének visszaszállnak a levegőbe. Még a porszívózás is több port és allergéneket keverhet fel. Ehelyett a csempe, kő és keményfa padló rendszeres lemosása eltávolítja az allergéneket a padló felületéről.

Tehát az elektromos padlófűtésnek sok előnye van akkor is, ha van a környezetünkben olyan ember is, aki allergiás valamilyen állatra. Ahogy a pornál, is radiátoroknál is a felszálló meleg levegő keringeti a felszálló allergéneket. Ezzel szemben a padlófűtés nem a levegőt fűti, hanem magukat az embereket és a tárgyakat. Vagyis nem száll fel vele a meleg levegő. Ha valakit még érdekelnek a padlófűtés előnyei és egyéb hasonló részletek, akkor itt ez az elektromos fűtés kalkulátor.

Ha pedig valaki beszerelteti a padlófűtést, akkor minden allergiás észreveszi majd, hogy nem csak az egészségükre van jó hatással, hanem kényelmes is.