Sorbaállás, beszélgetés, ausztriai munkavállalás

Hát nem túl jól indult a hét, ami azt illeti. Szegény Bundásunk, mér nagyon öreg, és most még orvoshoz is kellett vinni.

A családtag

Nálunk mindenki egyformán családtagnak minősül. Nem csak mondjuk, hanem tényleg annak is gondolom. Bundás, még az én kutyám volt otthon. Amikor összeköltöztünk Ferivel, pet-423398_640egyértelmű volt, hogy őt is hozom magammal. Ferinek nem volt sok beleszólása, mert vagy vele, vagy nélkülünk. Ő jóban, rosszban mellettünk volt, vele mindig mindent meg tudtam beszélni. Akinek van kutyája, az tudja, hogy milyen. Te is szoktál beszélni a kutyádhoz?

Ugye milyen jó hallgatóság? Nem kérdeznek vissza, és nem kell magyarázkodni nekik. Ha bánatos voltam, ott volt, és amikor jó kedvem volt akkor is. Emlékszem még milyen kicsi volt, amikor megkaptam. Azt még nem említettem, hogy ő egy helyes kis puli kutya.

Jóban rosszban együtt

Már nem egy alkalom volt rá, hogy állatorvoshoz kellett vinnünk. Hol ezért, hol meg azért. Szegény, már igen csak öreg, így nem csodálkozom rajta, hogy sok minden kijön rajta. Most igen csak nagy bajjal hívtuk fel az állatorvost, mert szegény igen csak beteg volt. Már nem első alkalommal kapja el ezt a betegséget, így tudtam, hogy nem szabad vele játszani.

A várakozás

Hát soha nem jó várni, de ilyenkor meg még inkább nem. Az idő olyan, mintha valami ellenség lenne. Már az utolsó alkalommal is azt mondta az orvos, hogy igen csak időben érkeztünk, reméltem, hogy most sincs ez másképpen.

Már minden létező szórólapot elolvastam a várakozás közben, ami újság volt, azt pedig átlapoztam. Minden féle témában már felvilágosult lettem, hiszen az újság ecsetelte az ausztriai munkavállalást, főzést, rejtvény…minden volt benne.

Bundás szerencsére időben érkezett. De ha láttátok volna, hogy milyen kedvetlen volt szegény, és mennyire szomorú. A szemei könnyesek, és nem olyan tiszták, mint amikor minden rendben van. Igaz, alig látszik a szeme, de észrevehető volt. Azt már nem is ecsetelném, hogy az oltásnak milyen egyéb hatásai voltak. a lényeg, hogy hatott, és helyre jött. Nem tudom, hogy egy ilyet egy állat hány alkalommal kaphat el, de remélem, hogy most egy darabig minden rendben lesz vele. Hiszen, mint említettem is, igen csak öreg is, ne biztos, hogy a szervezete is jól viselné már ezeket a megmérettetéseket.