Árnyék a kutyámnak és a növényeimnek is

Nemrég sikerült összespórolnom egy kis kertes házra. Bevallom, büszke vagyok magamra, mert a fiatal korom ellenére sikerült összegyűjtenem annyi pénzt, hogy elköltözhessek otthonról, és a saját lábamra álljak. Természetesen szerencsés is voltam, mert jókor voltam jó helyen, és a házat jutányos áron tudtam megvenni. Azért is örültem, mert van egy öreg kutyám, és úgy voltam vele, hogy legalább az élete utolsó éveit egy kertes házban fogja tudni eltölteni. Kedvére sétálgathat, napozgathat majd. Én pedig végre tudok veteményest kialakítani, ami mindig is nagy vágyam volt. Viszont láttam, hogy az a hely, ahová a veteményeskertet szántam, eléggé napos, így kellett valami, ami majd megóvja a növényeket az erős napsugárzástól. Kellett egy árnyékoló háló, ezért beírtam a keresőbe, hogy zöld kerítés háló ár. Első találatként a gazdabolt.hu oldalát dobta ki, én pedig rákattintottam minden mindegy alapon, hiszen más ötletem nem volt, nem voltam még annyira otthon a kertészkedés témájában. De bíztam abban, hogy ez majd meg fog változni.

A gazdabolt.hu oldalán azt láttam, hogy nagyon sokféle árnyékoló háló van, nem csak zöld, hanem többféle más színű is annak megfelelően, hogy mi célból vesszük meg. Például olvastam, hogy a fehér háló jobban kiszűri a napsugarakat, és több fényt biztosít. Ezzel szemben a fekete darabok jobban védenek a napsugárzástól. Nekem elegendő volt a fehér, mert a növényeimet csak a túlzott napsugárzástól szerette volna megóvni. No, meg persze az sem volt utolsó szempont, hogy a kutyámnak is legyen egy kis árnyék az udvarban, mert túl sok fa nem volt. Természetesen ültetni szeretnék, de az jó pár év, mire megnő annyira, hogy valamennyi árnyékot is adjon.

Tetszett, hogy ilyen részletes leírást olvashattam az oldalon a termékek tulajdonságairól is, de megtudtam néhány dolgot a zöld kerítés háló árról is. Láttam, hogy a többi internetes oldalhoz képest itt olcsóbban lehet hozzájutni, így nem maradt bennem semmi kétség a vásárlás felől. Szeretek minél több mindent megtudni egy weboldalról vásárlás előtt, főleg, ha korábban nem ismertem. A Hogyan vásároljak? menüpontban ezzel kapcsolatban lehet több mindent olvasni. Például megtudtam, hogy a vásárlásnál arra feltétlenül oda kell figyelni, hogy ha növényvédő szert szeretnénk venni, akkor azt csak a jogszabály alapján arra jogosítottak vásárolhatnak, ráadásul csak személyesen, megfelelő bizonylat ellenében. Én ezt nagyon jónak tartottam, hiszen ezek a szerek nagyon veszélyesek tudnak lenni, ha nem a megfelelő kezekbe kerülnek. Ezen a lapfülön a szállítási költségek is pontosan le vannak írva egy táblázatba foglalva, így a megrendelésnél nem érhet bennünket meglepetés. Szeretem, amikor így ki van írva minden, mert nem kell aggódnom a váratlan kiadások miatt. Itt olvastam azt is, hogy érdemes regisztrálni, mert a tagok hozzáférhetnek a szakértői tanácsokhoz, és további kedvezményekben is részesülhetnek. Bár láttam, hogy a Gazdabolt webshop oldalnak van telephelye, de sajnos tőlem elég messze volt, és jobbnak láttam a házhoz szállításos rendelést választani. Nekem amúgy sem okoz gondot egy kicsit többet fizetni a saját kényelmemért cserébe. Elég gyorsan megérkezett a háló, így már a palánták elültetésekor ki tudtam azt feszíteni, és úgy tudtak a növényeim cseperedni, hogy közben védve voltak a túlzott napsugárzástól. Nem mellesleg a kutyám is nagyon élvezte az újonnan érkezett napvédelmet.