Állatbarátok, ajándékok bukósisakok

Egyik nap arról olvastam, hogy miért ne ajándékozzunk ilyenkor kisállatot karácsonyra. Nem tudom, hogy ki melyik táborhoz tartozik, vajon legyen-e egy kisállat karácsonyi ajándék, vagy sem?

Az állatok

Legyen az egy kiskutya, vagy egy kismacska, mindegyik nagy felelősség. Nem lehet csak úgy egy hirtelen döntés alapján azt mondani, hogy vágjunk bele, aztán majd lesz valahogyan. Hiszen, onnantól fogva, hogy animal-931355_640hazahozzuk, a mi felelősségünk, nekünk kell gondoskodni róla, hiszen ő nem tud magáról.

Emlékszem, még gyerek voltam, és otthon laktam. Egyik alkalommal a bátyámmal mentünk valamerre, amikor egy út szélén heverő zacskó mocorgására lettünk figyelmesek. Majdnem elmentünk mi is mellette, ha nem lett volna szokatlan a zacskó mozgása. Öt kiskutyát találtunk benne, alig voltak pár hetesek. Szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik kiteszik őket csak úgy, mert nekik nem kell. Számos menhely van, ahol befogadják őket, de persze a legjobb, és a legbiztosabb megoldás az ivartalanítás.

Az állatok túlszaporodása

Persze sokan nem akarnak váratlan ajándékot, hogy egyszer csak észreveszik, hogy a kutyájuk hasa elkezd nőni, és egyszer csak odapottyan mondjuk 5-8 kiskutya.

Sokan ellenne vannak, de az ivartalanítás ilyen szempontból a legjobb megoldás. Azt gondolom nem csak a kutyának, hanem annak a gazdinak is, aki felelős kutyatartó akar lenni, és szeretné megóvni kedvencét az elválás fájdalmától.

Karácsonyi ajándék

Inkább válasszunk valami hasznos ajándékot karácsonyra, vagy valamit, ami nagyon szeretne az illető, de egy gyereknek nem biztos, hogy a kisállat a legmegfelelőbb ajándék. Mondjuk erre inkább a kisebbek vágynak, a nagyok már nem annyira, ők vagy  a hobbijukhoz, vagy mondjuk egy hasznos tárgyat szeretnének. Hogy mik ezek? Ez lehet egy kedvelt játék, vagy baba, bármi vagy mondjuk a nagyobbaknak, választhatunk a közkedvelt bukósisakok közül egyet ajándékba. 

Persze nem az ajándékról kell, hogy szóljon a karácsony, hanem arról, hogy kivel ünnepeljük, és töltjük a szeretet ünnepét. Manapság egyre nagyobb részt kap az, hogy mekkora értékben kap valaki meglepetést, egyre jobban erre felé hajlik a mostani világ. Régen nem volt ilyen, nem ez számított, lehet, hogy jobb is volt ilyen szempontból.