A zebrás tolltartó története

Állatbarát családként a nyaralás nem telhetett el anélkül, hogy ne mentünk volna el egy állatkertbe. Már nagyon régen megígértem a lányaimnak, hogy ellátogatunk ide is a sok vadaspark után. A lányok kedvencei bár a kutyák, és a macskák – nekünk is van otthon két cicánk, és egy szép labradorunk, Amy – nagyon kíváncsiak voltak már a zebrákra, zsiráfokra, és elefántokra. Mivel belföldön nyaraltunk minden évben, maximum szomszédos országokba utazunk, más lehetőségük nincsen, hogy egzotikus állatokkal is találkozzanak, csak a tévében.

Amint visszaértünk a szállásra, a lányok már rajzoltak is, innen is tudtam, hogy olyan emlékeket sikerült szerezniük, amit soha nem felejtenek el, és ezt szükőként nagyon jó látni. Amikor kislány voltam, én is minden érzésemet rajzolással fejeztem ki. Ha bánatom volt, ha örültem, ha féltem, ha izgatott voltam, mindig csak rajzoltam. Érdekes módón most irodában dolgozom, és semmi közöm a képzőművészethez, sajnálom, hogy nem fejlesztettem tovább ezt a képességemet, mert a mai napig bennem van, hogy lefesteném, amit gondolok, csak nem tudom, hogyan tegyem, mert nincs meg a megfelelő tecnikám hozzá.

A lányok nagyon belemerültek az orrszarvúk, oroszlánok, és mindenféle furcsa madarak rajzolásába, de főleg a zebrákéba, az volt a kedvencük. Sajnos nem tudtak végezni mindennel, mert másnap indulnunk kellett haza, de ragaszkodtak hozzá, hogy ne pakoljunk el sem a mappát, amiben a papír van, sem pedig a színesceruzáikat, mert majd a kocsiban szeretnék folytatni az alkotást. Tudtam, hogy amint elkezdünk rázkódni, rájönnek, hogy ez lehetetlen feladat, de belementem. Természetesen negyed óra alatt feladták, és inkább elaludtak.

Amikor megálltunk félúton ebédelni, a lányok feléledtek, leültek az asztalhoz, és azt mondták, nekik muszáj befejezni a rajzokat, hogy mire hazaérünk, ki tudják rakni a szobájukba, és tudjanak adni belőle a nagyinak is. Meggyőztek, mert amúgy is jól esett egy kicsit pihenni, a nap szépen sütött, és így nyugodtan meg is tudtunk ebédelni. A nagyobbik lányom tolltartója viszont sajnos ottmaradt az étteremben, aminek nem örültünk túlzottan, de amúgy is itt volt az ideje, hogy mindent beszerezzük őszre.

Bár még javában tart a nyár, nem árt lassan elkezdeni foglalkozni azzal, hogy ez egyet jelent az iskola kezdetével is; nem árt minél hamarabb beszerezni a tanuláshoz szükséges kellékeket, nehogy augusztus utolsó hetében kezdjünk el kapkodni, amikor már a papír írószer boltok, és a nagyobb áruházláncok polcain sincs már, csak gyér választék. Hogyha jót akarunk gyermekünknek, és szeretnénk, hogy számukra izgalmas, és játékos legyen a tanulás, kedvezzünk nekik azzal, hogy olyan füzeteket, dobozokat, mappákat, és minőségi kellékeket választunk, amik megfelelnek az ízlésüknek. Nem kell ehhez a legdrágább cuccokat megvásárolni, érdemes jól körülnézni. Sokkal élvezetesebb egy olyan füzetbe megcsinálni a házi feladatot, amin a kedvenc mesefigurájuk, vagy zenészük van.

tolltartó

A kisebbik lányom is mindenképpen új tolltartót szeretett volna magának, ha már a nagyobb sikeresen elhagyta a nyaralás alatt a sajátját – de mondtam neki, hogy az, ami van neki, még teljesen jó, és szép is. Ráadásul mindezt akkor találta ki, amikor már csak pár nap volt hátra az iskolakezdésig. Addig addig győzködött – elmagyarázta, hogy már nem szereti azt a hercegnőt, aki a tolltartóján van, és inkább ajándékozzuk el olyannak, aki biztosan szereti – ameddig bele nem egyeztem, hogy vegyünk egy másikat. A jatekwebshop.hu-n kezdtünk el keresgélni, mert a boltokban már biztos mindent elkapkodtak, én pedig szerettem volna biztosra menni. Egy barátnőm ajánlotta nekünk, hogy itt vásároljuk, mert neki eddig csak jó tapasztalatai vannak a céggel kapcsolatban, még karácsonyra, szülinapra, és más egyéb eseményekre is itt vásárolták meg a játékokat, sőt, még az iskolatáskát is. A weblapon – nem gondoltam volna – még az utolsó pillanatokban is olyan széles választék volt, hogy még én is elgondolkoztam rajta, hogy rendelek magamnak valamit, talán pont egy új tolltartót, hogy az irodába ne az unalmas, fémszínű tartóban álljanak porosodva a tollaim. Ár, kor, nem, és mesefigura szerint tudtuk szűkíteni a találatokat, ezzel megkönnyítve a keresést. Most, hogy van új tolltartó – ráadásul zebrás -, mindenki boldog.