Salgó polc ár lett a zsákmány a takarmány helyett

Mivel számos állatot tartok otthon, így elég jelentős mennyiségű takarmányt kell kezelnem. Rendszeres látogatója vagyok egyik-másik állateledel nagykereskedésnek, és rendszerint a terepjáróm csomagtartója rogyásig meg van pakolva tápszerrel, vitaminnal, granulátummal, és minden egyébbel, ami állatok etetéséhez szükséges. Vannak disznóim, négy kecském, kacsáim, sőt, még két kutyám is. Őket mindannyiukat folyamatosan etetni kell, mert ha egyszer vállaltam a tartásukat, akkor onnantól kezdve felelősséggel tartozom értük. A tárolással voltak korábban problémáim, de szerencsére mindig akad segítségem, aki akkor is a helyes útra tud terelni, ha éppen salgó polc ár után érdeklődöm. Jó, hogy a nagykerben ennyi ismerősöm van, így sokkal könnyebb utánakérdezni mindennek.

Elhatároztam, hogy az egyik nem használt helységemet átalakítom takarmánytárolónak, mert a földön tartani a zsákokat nem éppen higiénikus, ráadásul a rágcsálók is sokkal könnyebben hozzáférnek, arról nem is beszélve, hogy ha jön egy hatalmas vihar, és beázik a szoba, akkor feláznak a tápos zsákok is, és dobhatok ki mindent. Ehhez viszont polcokra volt szükségem. Semmi komolyra vagy professzionálisra nem kell gondolni, egyszerű salgó polc az, amire szükségem volt, de nem akartam gagyit venni, hogy ne kelljen pár év múlva már festegetni meg tákolni. Úgy voltam vele, hogy ha már veszek, akkor minőségi polc legyen. És tudtam is, hogy hol kell megkérdeznem, honnan tudom a legjobbat megszerezni.

Mikor legközelebb jártam a nagykereskedésben, megkerestem az üzletvezetőt, aki egyébként régi ismerősöm, és megkérdeztem tőle, ők honnan rendelték a remek kis új rendszerüket. Gondoltam nem lehet olyan magas a salgó polc ár, amit rá kell szánnom, de azért jó lett volna valami konkrétumot megtudni. Hála az égnek a vásárláskor az ismerősöm is be volt vonva a lebonyolításba, így pontosan meg tudta mondani, hogy ők mennyit fizettek, sőt, még a webcímét is megadta annak a fémpolc specialista vállalkozásnak, ahonnan rendelték. Hálás voltam, nagyon megköszöntem neki a segítséget, és hazaérve bele is vetettem magam a számolásba, rendelésbe.

A cég, aminek az oldalát az üzletvezető megadta valóban nagyon professzionális és felkészült volt, az árajánlatkérésemre nagyon hamar reagáltak. Egyáltalán nem volt vészes, amit kínáltak, nem sokban tért el a salgó polc ár attól, amit én becsültem. Így aztán nem volt más hátra, mint megrendelni és megvárni, míg megérkezik. Azóta sokkal könnyebben tudom kezelni az állatok tápjait, látom, hogy miből mennyi van még, és rendszerezni is sokkal hatékonyabban tudom. Egy percig sem merült fel bennem, hogy nem érte meg a beruházás, mert így vagy 20 évig nem kell megint azon gondolkodnom, hogy hogyan tovább a tárolással.