Egy gondos tenyésztőtől kaptam a legjobb autóápolási tippet

Van egy ismerősöm, akinek a szomszédja tenyésztéssel foglalkozik. Nagyon gondosan, minden szabályt betartva végzi ezt a tevékenységet. Minden kutyus olyan körülmények között van tartva, ami még emberek számára is irigylésre méltó lenne. Csoda szép a szőrük, látszik, hogy ápoltak. Nagyon jól neveltek, játékosak és barátságosak. Rendszeresen viszik őket állatorvoshoz, a legjobb minőségű tápokat kapják. Szó mi szó, nagyon jó dolguk van.

Legutóbb amikor kiskutyák születtek, volt szerencsém megnézni őket. Nem akkor születtek, hanem két hónappal korábban, úgyhogy már szépen elkezdtek cseperedni. Én legszívesebben bármikor képes lennék hazavinni kutyát, macskát, hüllőt, bármit, de sajnos használnom kell a józan eszemet.

Amíg mi játszottunk a kutyusokkal, addig a gazdájuk kiállt a kabriójával a garázsból, hogy lecserélje a „téli” autóját. Én olyan fényes autót, még soha életemben nem láttam. Nekem nagyon fontos, hogy egy autó kívül-belül tiszta legyen, és szeretem, ha szép fényes. Úgyhogy meg kellett kérdeznem tőle, hogy mégis melyik az az autó wax, ami ilyen szintű csillogást eredményez.

Mondta, hogy ő már több mindent kipróbált, de neki csak a Sonax márkájú autó wax vált be. Ez egyébként egy német márka, ami mára már piacvezetővé vált. Lényegében az autóápolási termékek között felső kategóriásnak számít. Ez az autó wax nem tartalmaz szilikont, és ami még fontos, hogy kézzel is fel lehet vinni az autóra, nem szükséges hozzá gépet használnunk. Bár ha őszinte akarok lenni, nem igazán tudom, milyen géppel szokták ezt csinálni. Emellett pedig a szomszéd tapasztalatai szerint, nagyon kiemeli az autó színét, és olyan jól védi is a az autó külsejét, hogy nagyon sokáig ilyen szép marad a fénye. Az is igaz, hogy van, hogy napokig nem használja az autót, de akkor sem porosodik annyira.

Igazából engem már maga a látvány is meggyőzött, azonnal eldöntöttem, hogy egy nekem is be kell szereznem ezt az ápolószert, úgyhogy már csak az volt a kérdés, hogy hol is vette. Ő mindig egy online webshopról szokta megrendelni, mert nem gyakran jár be Budapestre, és mind a négy üzlet a fővárosban található. De ha nem lenne online rendelési felület, akkor megvenné az üzletek egyikében.

Általában mindig két flakonnal rendel, mert nem csak a sportautójára használja. Így viszont a szállítási díj ezer forinttal olcsóbb. Mert egy flakon wax hatezer forintba kerül, ennek szállítása pedig 1990 forint, tízezer forint felett viszont még ezer forint sincs. De van náluk lehetőség személyes átvételre is az üzletekben, ami természetesen díjtalan.

Miután hazaértem, egyből meg is néztem, hogy hol van a hozzám legközelebb eső üzlet. Másnap az első dolgom volt bemenni, hogy megvehessem a waxot, hogy nekem is szép fényes és csillogó legyen az autóm.