Nem mindennapi esküvői ruhák

Nem olyan rég jártunk pár barátommal Prágában. Az ott töltött idő alatt elég sok helyre el tudtunk menni szerencsére. Voltunk több étteremben, múzeumban, megnéztük a legtöbb látványosságot.

Sőt, az utolsó nap, mielőtt indultunk volna haza még az ottani állatkertbe is bementünk. Nagyon jó ötlet volt, ugyanis olyan dolgokat is láttunk ott, amiket itthon nem. Az állatkert sokkal nagyobb és sokszínűbb volt mint az itthoni, arról nem is beszélve, hogy az egyik fele a hegy tetején, a másik pedig az alatt helyezkedett el.

Emiatt a szintkülönbség miatt pedig építettek az állatkert területére egy libegőt. Hatalmas élmény volt úgy lenni a levegőben, hogy alattunk voltak az állatok. A libegőre egyébként külön díjat kellett fizetni, de annyira olcsó volt, hogy nem volt kérdés, hogy kipróbáljuk.

Így tudtuk lerövidíteni az utat. Amikor leértünk az állatkert másik felébe, folytattuk a felfedezést. Amikor a trópusi házhoz érkeztünk, a legnagyobb meglepetésünkre egy párt láttunk, akiket épp fotóztak. A páron esküvői ruha volt.

A lány ruhája az egyik legkülönlegesebb menyasszonyi ruha volt amit valaha láttam.

Az egész halvány rózsaszín volt, tele kis pillangó mintákkal. A férje ruhája is nagyon egyedi volt. Ő halvány kékben volt és a csokornyakkendőjén vízilovak voltak. Nagyon vagányan néztek ki. Ahogy elképzeltem valószínűleg az esküvőjük sem volt hétköznapi. Oda is mentünk hozzájuk gratulálni.

menyasszonyi ruhaSzerencsére beszéltek angolul, úgyhogy tudtunk velük beszélgetni is kicsit. Megdícsértük a ruháikat, majd megkérdeztük, hogy-hogy az állatkertben tartják az esküvői fotózást. Ugyanis ez nem egy megszokott helyszín erre a célra.

Azt mondták, hogy itt ismerkedtek meg, ugyanis mind a ketten állatkerti gondozók. A lány a pillangó házban dolgozott, a fiú pedig a vízilovakat gondozta akkor, amikor megismerték egymást egy csapatépítő tréningen. Azt mondták nem volt kérdés, hogy az állatkerti múltjukat bele fogják csempészni valahogy az esküvő témájába.

A ruhákról azt mesélték, hogy direkt felkerestek egy olyan varrodát, ahol teljesen személyre szabott esküvői ruhákat készítenek. Először nem volt igazán pontos elképzelésük arról, hogy pontosan hogy jelenjen meg az állatkert a ruhákban úgy, hogy ízléses legyen, de a varroda nagyon szép és igényes ötletekkel állt elő.

Ők tervezték meg nekik ezeket a nagyon elegáns kis utalásokat az állatkerti kötődésükre. Nagyon tetszett nekünk ez a kis történet, ugyanis szerintem szuper jó, hogy amellett, hogy egyedivé és lemásolhatatlanná tette az esküvőjüket, tisztelgett az állatkert, és az állatok előtt is.

Látszott rajtuk egyébként, hogy nagyon kedvesek, mosolygósak és szeretik egymást. Aranyosak voltak. Arról nem is beszélve, hogy teljesen meglepődtünk, hogy ennyi mindent megosztottak velünk, idegenekkel az esküvőjükről, a múltjukról és a ruháikról.

Biztosan nagyon szép képek is készültek végül, ugyanis az állatkert egyik legstílusosabban kialakított helyszíne a trópusi ház volt. Pont illett a pár stílusához. A pálmafákkal nem lehet mellé lőni.

Csak nehogy bekapcsolódjon a szokásos trópusi vihar generáló esőztető rendszer még ott vannak…

Bár ők biztos úgy ismerik már a helyet, mint a tenyerüket, és gondoltak erre is. Érdekes volt belegondolni egyébként, hogy pont a munkahelyük hozta össze őket.

Miután megvitattuk a barátaimmal, hogy milyen aranyos volt ez a pár, milyen szép esküvői ruháik voltak, és hogy milyen szuper hogy ennyire egyediek, folytattuk az állatkerti sétánkat.

Sajnos már akkor nem volt sok időnk, ugyanis hosszú volt a haza felé vezető autó út, de azért még végig néztünk mindent, aztán mentünk is haza.

Nagyon jó élmény maradt ez az utazás, főleg ez a beszélgetés ezzel a fiatal párral. Jó volt beszélgetni velük úgy, mintha rég óta ismernénk egymást.