Vaj helyett kakaóvaj: a Humanitynél nemcsak az állatok járnak jól, hanem a műanyag szemét sem termelődik tovább

Az élelmiszerláncok polcain egyre nagyobb számban jelennek meg a vegán étrendbe illeszthető termékek. Egy laikus külső szemlélő körülbelül ennyit tapasztal meg egyelőre ennek az irányzatnak a térhódításából. A veganizmus azonban nem pusztán egy diéta. Hanem egy olyan életforma, melyet minden kisebb-nagyobb fontosságú területen az a törekvés hajt, hogy szűnjön meg az állatoknak a tárgyként való kezelése. A vegánok eltökélten küzdenek az állatoknak az élethez és a szabadsághoz való jogaiért, és ennek csak egy megjelenési formája az állati eredetű élelmiszerek száműzése a táplálkozásból. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a vegán szemléletű egyén lemondana például olyan édességekről, melyek elképzelhetetlenek lennének vaj nélkül. Lévén állati eredetű tejtermék, a vaj viszont határozottan a tiltott termékek listáját gyarapítja a vegán ínyenc bevásárlásai alkalmával. Még szerencse, hogy egy manapság egészen könnyen hozzáférhető alternatíva áll a rendelkezésünkre a vaj vegán szempontból történő pótlására: a kakaóvaj.

Ennek az exotikus különlegességnek a beszerzésére talán a legjobb választás a Humanity Webáruház, ahol az ellenőrzött minőség és a megbízhatóság kéz a kézben jár a korrekt árakkal. A humaityaruhaz.hu-n nem kevesebb mint tíz kakaóvaj termék között válogathatsz, melyek között megtalálod a dezodorált és a nem dezodorált kategória képviselőit is rendkívül széles spektrumú kiszerelésméretekben. A dezodorált termékek esetében a kakaóvajat vízgőzzel szagtalanítják, hogy enyhítsék az erős kakaóillatot. Ez az aroma azonban olyan intenzív és átható, hogy ez az eljárás sem tudja teljesen eltüntetni, tehát az így kezelt kakaóvajnak is kellemes csokiillata van. A 100 grammos kiszerelések alig ezer forintba kerülnek csak, ám a szinte ipari felhasználásra is alkalmas 25 kilogrammos csomagban is kapható a nem szagtalanított kakaóvaj.

kakaóvaj

Az állatvédelemmel szoros párhuzamba állítható a Humanity Webáruháznak az a törekvése is, hogy a csomagolóanyagoknak szentelt fokozott figyelemmel csökkentsék a környezetre káros hulladéktermelést. Természetesen egy webshop működése elképzelhetetlen volna csomagolás nélkül, de nagyon nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból valósítják azt meg. Tudvalevőleg a papír a leginkább környezetbarát csomagolóanyag, főleg ha újra használunk régi dobozokat, újra papírból készült kartondobozokat vetünk be, vagy maradék papírkarton darabok aprításával képzünk kitöltő közeget a sérülékenyebb termékek csomagolásakor. A humanityaruhaz.hu csapata büszkén vallja, hogy a környezetvédelem szempontjából ezeket a lehető legkíméletesebb megoldásokat választják az egyébként is természetes eredetű termékeik csomagolásakor. Ezen felül lelkesen biztatják és bátorítják vásárlóikat a minél nagyobb kiszerelések vásárlására, hogy ezzel is mérsékeljék a hulladékképződést. Ezáltal a termékek ár-érték aránya is tovább javul, a zöld szívű vásárlók legnagyobb örömére.

Így tehát az állatok szabadságjogait sértetlenül hagyó kakaóvaj termékek is úgy érkezhetnek hozzánk, hogy az eleve újrahasznosított papírból készült kartonok tovább használhatók és hasznosíthatók. Ezáltal a környezeti terhelés a minimális szintre szorítható, és elkerülhető a leginkább káros műanyagok használata. És pont ez a Humanity egyik fő missziója.