Akciós újság online lapozható formában állatbarátoknak is remek

Az akciók mindig felcsigáznak, legyen szó akár csak a legapróbb, mindennapi fogyasztásra szánt dolgokról vagy a több éves használatra vett, tartós dolgokról. Elsősorban természetesen a napi cikkekre koncentrálok, mert egy héten kettőnél többször nemigen szeretek boltba menni. A feleségemmel igyekszünk mindig mindent úgy osztani, úgy kitervelni, hogy meg legyen oldva a beszerzés több napra. Ez egyrészt gazdaságosabb, másrészt kevesebb időnk megy el arra, hogy a sorok közt ácsingózzunk és próbáljuk kitalálni, hogy mit merre találunk, és vajon mit fejeltünk el. Ezért volt hatalmas segítség, mikor rájöttünk, hogy a sok akciós újság online is megtalálható rendes, lapozható formában, mintha csak a postaládába bedobott verziót nézegetnénk.

Hozzánk valamiért ezek a szóróanyagok sosem jutnak el, vagy ha igen, akkor túl későn. Csomószor előfordult, hogy a vásárlás másnapján kaptuk meg, és akkor már főhetett a fejünk, hogy mi mindent kihagytunk. Egyébként ezek az újságok nem csak azért jók, mert be vannak mutatva az újdonságok és az éppen akciós termékek, hanem egy csomó ötletet is lehet belőlük meríteni. Néha úgy találjuk ki, hogy mi legyen az aktuális menü, hogy a kínálatot böngésszük, és onnan jön az ihlet. Így viszont többször előfordult, hogy matthelyzetbe kerültünk, mert nem volt ötletünk és a rögtönzés egyikünknek sem az erős oldala. Egyébként azzal is egy csomó idő elmegy, hogy az akciókat nem ismerve járunk-kelünk az áruk között, és nézegetjük, hogy mire van szükségünk, mi az, amit most meg kell vennünk.

Egyszer aztán, amikor épp hazafelé tartottam a munkából, azon gondolkodtam, hogy honnan lenne beszerezhető akciós újság, hogy ne kelljen folyton hiába várni, Még az is eszembe jutott, hogy írni egyik-másik üzletláncnak, hogy felénk is küldjenek, vagy koppintsanak rá a kihordó orrára, mert mindig késve kapjuk meg. Mindenesetre valami megoldáson törtem a fejem, hogy hogyan lehetnénk jobban informáltak, de amikor hazaértem, a feleségem igazi örömhírrel fogadott. Először nem is értettem a nagy izgalmát, csak azt láttam, hogy a telefonjába mélyed és hevesen lapozgat. Gondoltam biztos talált magának valami olvasni valót vagy egy új játékot, azonban amikor leültem mellé, rögtön az orrom alá nyomta a készüléket, és megmutatta, min ügyködik.

Egy másodpercig nem értettem a dolgot, de utána leesett: egy olyan weboldal volt, ahol az összes akciós újság fent van, aktualizálva, lapozható formában! Még nem is hallottam erről az oldalról, de utólag csaptam a homokomra, hogy voltaképpen miért is nem kerestem utána. Teljesen egyértelmű, hogy ezeket az akciós újságokat érdemes digitalizálni és feltenni, hogy az emberek akkor is olvasgathassák, ha nem jutottak hozzá nyomtatott formában. Gyorsan én is megnéztem, melyik ez a nagyszerű oldal, és kikerestem a saját telefonomon. Innentől kezdve az este további része böngészéssel és akciós újság bújásával telt, mivel másnapra volt esedékes a heti bevásárlás, és így, hogy már tudjuk mit keressünk, már sokkal nagyobb kedvvel álltunk neki. Azt is kitaláltuk, hogy mi legyen a menü, szóval teli találat volt.

Mint utólag kiderült, a feleségemnek is az egyik kolléganője ajánlotta a figyelmébe, aki hasonló problémákkal küzdött. De állítása szerint azóta már ők is csak ezt használják, és teljesen meg vannak vele elégedve. Nem is csodálkozom rajta, hiszen ennyire hasznos weboldalt nem minden bokor aljában találni, szóval azt hiszem, megtartjuk. Majd miközben utazom haza a buszon, metrón, már jó előre ki tudom nézni, hogy mi kell, és utána sokkal egyszerűbb lesz megbeszélni otthon is.